Bezoek in de desa (13 oktober 2017)


Mijn gast, ikzelf en een paar gasten van het Cafe.

Ongeveer 3 weken geleden heb ik in de desa een volle dag bezoek gehad van Albert van Sambeek. Hij was in zijn eentje op vakantie op Java. Ik kende hem niet, we kwamen via dit blog met elkaar in contact. Hij wilde graag een bezoek brengen aan de desa.
Het was voor Albert en voor mij ook een bijzondere gebeurtenis. Voor Albert bijzonder, om op bezoek te zijn in  een traditionele desa, ver van alle luxe; voor mij bijzonder, om de desa te laten zien en daarover te vertellen.
We zijn naar het Cafe vlak bij mijn huis geweest, en ook naar de warung van Ibu Wasih.
’s Middags hebben we het vissersplaatsje Puger bezocht.
Dit bezoek was voor de desa-bewoners dagenlang een gespreksonderwerp: hoe ik hem kende, hoe lang hij zou blijven, had hij kinderen, wat voor werk hij deed in nederland, hoe oud was hij en meer. De desa-bewoners hebben dit bezoek zeer gewaardeerd. Bij mijn weten is dit de eerste keer, dat ik op deze wijze een gast in de desa had.

Albert heeft professionele foto’s van de desa gemaakt.
Een aantal van deze foto’s kunt U zien, op link 1 en op link 2.


 

Categorieën: Dorpsleven, cultuur en Adat | Tags: , | 1 reactie

Berichtnavigatie

Een gedachte over “Bezoek in de desa (13 oktober 2017)

  1. Albert van Sambeek

    Goed verslag van een leuke dag. Doe ze allemaal de groeten van me ;-), en hou me op de hoogte van het perceel tegenover je.
    Nogmaals bedankt voor je gastvrijheid.
    Albert.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: