Het weer – hitte (12 oktober 2017)


De aanloop naar het regenseizoen is goed op gang.
In de ochtend weinig tot geen bewolking, in de loop van de middag donkere wolken, en regelmatig regen met lichte onweer. `s Avonds soms bewolking, soms helder.
Rond het middaguur is het buitengewoon heet, in de schaduw 34-35 C.  De kinderen blijven desondanks gewoon buiten spelen, en lijken geen last van de hitte te hebben.
Ikzelf trek mij dan tot ongeveer 14.00 uur terug op mijn kamer, waar het door de AC behaaglijk is. Na de afgelopen 2 koele maanden is het weer erg wennen aan de hitte. Na 14.00 uur zit ik meestal in het steegje tussen mijn huis, en dat van de buren, waar een aangenaam windje waait, dat echter niet echt afkoeling brengt.
Na 17.00 uur duidelijke afkoeling en rond 21.00 uur is het nog steeds ruim 28 C, wat door de desa-bewoners als fris wordt ervaren.
Tussen 12.00 uur en 15.30 uur is het voor mij eigenlijk een “dode” tijd, te heet om wat te doen. Internet is dan een geweldige uitkomst.
De vroege ochtenden zijn aangenaam, de hitte is nog ver weg.
De komende tijd zal het steeds vaker gaan regenen en onweren, als de “Global warming” het weer niet in de war stuurt.


 

Categorieën: Dorpsleven, cultuur en Adat, Het weer, aardbevingen, vulkaanuitbarstingen en natuurgeweld | Tags: , , , , | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: