Goede feestdagen ! (21 dec. 2020)


De Kerstdagen en de jaarwisseling staan voor de deur. Het zullen voor U allen memorabele feestdagen worden met de lock-down en de dreigende problemen in Engeland en de consequenties, die deze kunnen hebben voor Nederland.
Vanuit mjn desa valt geen nieuws te melden omtrent corona. Velen hebben mondmaskers en bij veel winkels en kantoren is er gelegenheid om de handen te ontsmetten. Voor het overige is corona erg ver van de desa. Het leven gaat zijn gang zonder beperkingen.

Van Kerstmis is in mijn desa niets te merken, immers voor 100 % islamitisch.
In Jember-stad zijn hier en daar wel kerstversieringen te zien in grotere winkels en hotels, maar van een kerstsfeer is geen sprake. Er zijn christelijke kerken in Jember-stad, in Tanggul, Bangsalsari en in Balung. Of zij in verband met corona diensten houden, is mij niet bekend.

Ik wens U allen goede Feestdagen toe.


 

Categorieën: Dorpsleven, cultuur en Adat | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: