Armoede-percentage op laagste niveau ooit (18 july 2018)


Het armoede-percentage in Indonesie is gedaald tot het laagste niveau ooit. Het aantal arme mensen wordt geschat op 25.9 miljoen. Dit is medegedeeld door het indonesische Centraal Burau voor de Statistiek (BPS).
Uit de BPS-gegevens blijkt, dat het armoedepercentage in september 2017 10,12% bedroeg, met ongeveer 26,58 miljoen mensen, die onder de armoedegrens leven. Het bureau heeft onthuld, dat de meeste arme mensen in dorpen wonen.

Het armoedecijfer in dorpen was in maart 2018 13,20 procent, een lichte daling ten opzichte van de 13,47 procent in september 2017, aldus het hoofd van de BPS Suhariyanto.
Suhariyanto zei verder, dat de toename van de sociale bijstand van de regering, die in het eerste kwartaal van 2018 met 87,6 procent was gegroeid, vergeleken met een stijging van 3,39 procent in het eerste kwartaal van 2017, een belangrijke factor was bij het terugdringen van de armoedecijfers.
Bijstand in natura en rijst voor de armen heeft ook bijgedragen aan het verbeteren van het welzijn van mensen, zei hij, eraan toevoegend dat de lage inflatie in 2018 ook had bijgedragen aan de toename van de koopkracht van mensen.
De invoering van de nationale ziektekostenverzekering BPJS (voor arm en rijk), de aanleg van de transJava en de trans-Sumatra tolweg, de aanleg van spoorwegen op Sulawesi, de aanleg van 15 nieuwe vliegvelden, en veel meer laten zien, dat Indonesie hard werkt aan een betere toekomst.


.
Categorieën: Landelijk en politiek | Tags: , | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: