Het weer hier en in Nederland (23 july 2018)


Dit soort beelden zult U hier niet aantreffen (Beeldrecht: Rotterdam Marketing – Claire Droppert)

In Nederland is vandaag het Nationaal Hitteplan geactiveerd.
Overdag zijn in nederland de temperaturen 30-32 C en later nog wat hoger; voor nederland snikheet, voor hier aan de wat frisse kant. De nachttemperaturen in nederland zijn rond de 20 C, dus lastig en plakkend slapen. Met 20 C hier is het aan de zeer frisse, voor velen zelfs aan de koude kant; mensen hebben jasjes aan en velen ook een muts. Velen gebruiken tijdens het slapen een deken.
In de vroege ochtend (rond 05.00 uur) is het ook voor mij bijna aan de koude kant, met 18 C.
Echt warm wordt het hier pas boven 34-35 C. Dat zal vermoedelijk vanaf eind augustus zo zijn, voorafgaand aan het regenseizoen.
De hitte hier is een heel andere hitte dan in nederland; hier is het een zeer klamme hitte, met een hoge luchtvochtigheid. Dat is in nederland anders. De hitte hier werkt vermoeiend, het tempo van het dagelijks leven is dan ook trager.
Maar zoals men in nederland gewend is aan koude, en gure maartse buien en wat dies meer zij, zo maakt hier niemand zich druk om echte hitte.
Echter, de hitte in nederland is niet een jaarlijks terugkerend fenomeen, het is uitzonderlijk. Dat is niet het geval met het droge en koude seizoen en de hitte daarna; dat komt elk jaar weer terug.


 

Categorieën: Dorpsleven, cultuur en Adat, Het weer, aardbevingen, vulkaanuitbarstingen en natuurgeweld | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: