Diefstal (6 maart 2018)


Vanmiddag is in een dorp op 2 km van mijn desa een poging gedaan om een motor te stelen. De dief werd echter gepakt. Hij werd door een woedende menigte helemaal in elkaar geslagen, en daarna naar het politiebureau gebracht. De man was er slecht aan toe.
Motoren worden erg vaak gestolen, het schijnt makkelijk te zijn. De bestolene heeft echter een groot financieel probleem, hoe weer een nieuwe motor te financieren.
Het toetakelen van dieven is wijd verbreid in heel Zuid Oost Azie. Regelmatig worden dieven doodgeslagen.


 

 

Categorieën: Dorpsleven, cultuur en Adat | Tags: , , , | 2 reacties

Berichtnavigatie

2 gedachten over “Diefstal (6 maart 2018)

  1. Marco

    Doodslaan is een uiterste, het hier in Nederland doorgeslagen onpersoonlijke recht is een andere. Er zijn wel wat dingen die we van elkaar kunnen leren, zo lijkt..

    Like

    • Het is opmerkelijk om te zien, hoe de doorgaans beschaafde en ingetogen Javaan helemaal door het lint gaat bij het pakken van een dief. De stoppen slaan door. Diefstal ruineert gezinnen, er is geen verzekering. De woede is te begrijpen. Een (heel) stevig pak slaag is verdedigbaar, maar het doodslaan van een dief gaat tever. Ik heb de woede van een menigte meegemaakt indertijd, toen een dief vlak bij mijn huis was gepakt. Hij bracht het er levend van af. Dit soort woede komt men trouwens in heel Azie tegen.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: