Inentingen (9 maart 2018) – video


Indonesiers, en dan vooral de jongere generaties, verzorgen hun lichaam goed. Zowel mannen als vrouwen gebruiken onder meer verzorgende cremes voor gezicht en lichaam, vooral na het baden. De kapper wordt frequent bezocht.
Scholieren, tot de hoogste klassen, hebben een schooluniform; zij moeten met schone schoenen, goed gekapt haar en schone nagels op school verschijnen. Daar wordt actief op toegezien.
Respect voor de leerkracht hoort er ook bij. Waar men in nederland in welke kledij dan ook op school mag verschijnen, mag dat niet in Indonesie. Immers, schoolgaan in nederland betekent allereerst jezelf  zijn, maar in Indonesie betekent het leren.
Er goed en schoon uitzien is belangrijk. De huid wordt frequent onderzocht op (minuscule) puistjes of andere ongerechtigheden; de spiegel is belangrijk.

Scholieren krijgen op school inentingen, van overheidswege. Het zomaar prikken in een goed verzorgde huid valt niet mee voor hen, die het moeten ondergaan. De angst voor “prikken” is dan ook algemeen. Op de video hieronder is te zien, hoe een inenting op school kan verlopen. Talrijk zijn de video’s op Y-tube, waar spartelende en huilende (soms bijna hysterische) kinderen te zien zijn. Niet voor niets is er vaak een “security” bij.


 

Categorieën: Dorpsleven, cultuur en Adat | Tags: , | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: