Vervolg grote oplichtingszaak in de desa (5 july 2017)


In januari 2017 heb ik bericht over een enorme oplichtingszaak in de desa. Een jong stel (Bagus en zijn vrouw Aliyah, beiden eind 20) had vele desa-bewoners opgelicht voor een totaal bedrag van ongeveer 650 miljoen rupiah (= plm 40.000 euro), een astronomisch bedrag voor de desa. Bagus was geboren en getogen in de desa.
In december 2016 leken zij van de aardbodem verdwenen, toen hun oplichtingspraktijken aan het licht kwamen. Tot op vandaag zijn beiden nog niet getraceerd. Wel is uit berichten duidelijk geworden, dat het stel nu uit elkaar is. Vermoed wordt, dat de vrouw de kwade genius was, en dat zij haar man meegetrokken heeft. Voor de man is dit echter geen enkele verzachtende omstandigheid.
Tijdens het Suikerfeest (Lebaran) kon de in de desa geboren en getogen Bagus zich niet vertonen. Hij zou door de desa-bewoners gevangen zijn genomen, waarschijnlijk na een enorm pak slaag, als hij al niet doodgeslagen zou zijn.
Bagus kan zich alleen nog maar in de desa vertonen als hij geld meeneemt om zijn slachtoffers te betalen. Het lijkt echter onwaarschijnlijk, dat hij het enorme bedrag bijeen krijgt. Dit betekent, dat Bagus voor de rest van zijn leven uit de desa is verbannen.

Eerdere berichten uit januari 2017:
https://oostjavainfo.wordpress.com/2017/01/04/grote-oplichtingszaak-in-de-desa-jan-2017/
https://oostjavainfo.wordpress.com/2017/01/17/vervolg-grote-oplichtingszaak-in-de-desa/

Categorieën: Dorpsleven, cultuur en Adat | Tags: , , | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: