Pauze in de berichtgeving (31 jan. 2017)


Ik ben in Nederland van 4 februari tot 3 july 2017.

Over 2 dagen vertrek ik naar Nederland. Ik zal daar ongeveer 5 maanden blijven. Daarna uiteraard weer terug naar de desa. Het vertrek uit de desa valt mij zwaar, zozeer ben ik er al thuis. Van alle kanten wordt mij een goede reis toegewenst en er worden ook gebeden gedaan.
Zoals gebruikelijk bij mensen, die langere tijd uit de desa weg zijn, of die een reis maken, wordt ook mij gevraagd om “oleh oleh” (kadootjes, kleinigheden) mee te nemen.
Wat ik met de berichten over de desa ga doen, weet ik nu nog niet. Misschien dat U suggesties heeft. Wel zal ik zo nu en dan van mij laten horen.
Na terugkeer in de desa, zal ik weer verder gaan met de berichten. We zijn dan niet meer zover af van de Ramadhan en het Suikerfeest. Tevens begint dan het droge seizoen. Het droge seizoen in 2016 was er niet, ik heb er meermalen over geschreven. Het droge seizoen 2016 was een voortzetting van het regenseizoen, maar minder heftig.
Ik ben benieuwd, hoe het droge seizoen dit jaar gaat verlopen.

het centrum van mijn desa.

desa


 

Categorieën: Dorpsleven, cultuur en Adat | 3 reacties

Berichtnavigatie

3 gedachten over “Pauze in de berichtgeving (31 jan. 2017)

 1. Eddy

  Breng wat zon mee naar Nederland. Goede reis en fijne vakantie

  Like

 2. Ellen

  Wat jammer dat we even geen berichtjes krijgen, ik zal ze missen.
  Ik wens u een heel goede reis en een fijne tijd in Nederland.
  Misschien kunt u de beleving van een dessa-inwoner in Nederland met ons delen.

  Fijne vakantie.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: