Noodweer (9 december 2016)


Het regenseizoen draait op volle toeren. In de namiddag tot in de avond forse regen, meestal met onweer. De laatste 2 dagen ook in de ochtend al regen. De temperaturen overdag zijn 30 C, en in de avond rond de 25 C, zeer aangenaam.
Eergisteren noodweer, zoals ik dit niet vaak heb meegeemaakt. Rond 5 uur in de middag begon het te regenen, al snel begon het te onweren en te bliksemen tot middernacht. Urenlang felle bliksem en enorm harde donderslagen, precies boven mijn desa. Een paar keer per minuut werd de desa fel verlicht door de bliksem. De hoeveelheid regenwater, die naar beneden kwam, was enorm. En natuurlijk tijdens dit soort weer de onvermijdelijke stroomstoring in de avond, die 3 uur heeft geduurd. Ik zit dan op mijn terras voor het huis en “geniet” van het onweer. Bij een stroomstoring in de avond is het gewoon de tijd uitzitten; geen TV / radio, geen internet, geen verlichting. Dit natuurgeweld is indrukwekkend, vind ik.
Als er onweer is, moet de modem van het internet uitgezet worden, en moeten de kabels uit de modem worden gehaald. De internet-kabels zijn bovengronds, en door de bliksem kan het modem worden vernield.
Verschillende huizen zijn ondergelopen, straten waren onbegaanbaar, zo hoorde ik de volgende dag. Over slachtoffers heb ik niets gehoord.


 

 

Categorieën: Dorpsleven, cultuur en Adat, Het weer, aardbevingen, vulkaanuitbarstingen en natuurgeweld | Tags: , , | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: