Vannacht executies – 1 (17 jan. 2015)


gevangenis Nusa Kembangan

Toegangspoort gevangenis Nusa Kembangan

Vannacht rond 24.00 uur zullen 6 gevangenen in Indonesie worden geexecuteerd; 5 in de gevangenis Nusa Kembangan (een eiland bij de zuid-kust van midden Java) en 1 in Boyolali. Onder de gevangenen is een nederlander. Alle gevangenen waren veroordeeld wegens drugshandel. De gevangenen worden tot het laatst begeleid door onder meer geestelijken (onder meer een christelijke en een moslim).
Men had een terughoudend beleid verwacht van de nieuwe president, Jokowi wat betreft de doodstraf; maar laatst liet hij weten, geen mededogen te hebben met drugshandelaren. Elke dag sterven er 40-50 mensen aan de gevolgen van drugsgebruik, zo zei hij.
Er is de laatste dagen veel diplomatiek verkeer geweest tussen onder andere Nederland en Indonesie om de executies te voorkomen. Het lijkt erop, dat dit niet lukt. Een vuurpeloton zal de doodstraf uitvoeren.
In mijn desa weet men af van de komende executies, maar het is geen  gespreksonderwerp. Men is het eens met de doodstraf, maar vindt het ook “kasian” voor de betrokkenen. De afkeer van drugs is groot. En men gaat over tot de orde van de dag.


 

Categorieën: Dorpsleven, cultuur en Adat, Landelijk en politiek | Tags: , | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: