Wandeltocht (13 sept. 2014)


a5

De afgelopen maand vonden er diverse feestelijke activiteiten plaats in mijn regio, maar ook elders, ter gelegenheid van de viering van  Onafhankelijkheidsdag op 17 augustus.
Vandaag ter afsluiting van deze feest-maand de wandeltocht Tanggul – Jember, een afstand van 35 km. De grote weg Tanggul – Jember was afgesloten voor verkeer.
De tocht begon in Tanggul en eindigt in Jember. Duizenden wandelaars hebben meegedaan aan deze tocht. Urenlang trok de stoet door Gambirono, waar ik stond te kijken.
De meeste wandelaars waren jongeren, en dan vooral manlijke jeugd. De meesten liepen gewoon op teenslippers, maar er waren er ook die op blote voeten liepen, terwijl het asfalt erg heet moet zijn geweest. Het was een vrolijke gebeurtenis, de wandelaars hadden veel plezier met elkaar.
Het plezierige van dit soort gebeurtenissen is, dat weer allerlei lekkernijen te koop zijn. Er zijn heel veel verkopers, die langs de weg lopen: met allerlei soorten frisdrank, kleine snacks, sate, speelgoed en veel meer.

Over sate gesproken, er wordt hier sate gemaakt niet alleen van kippenvlees, maar ook van stukjes van kippenmagen, en andere delen van de kip, die ik niet thuis kan brengen. Deze sate’s zijn goedkoper, dan de sate’s met kippenvlees. Maar bepaald niet lekkerder, althans voor mij.
En als er sate is van kippenvlees, dan zijn de stukjes kip aan het stokje vele malen kleiner, dan wij in Nederland gewend zijn.


 

Categorieën: Dorpsleven, cultuur en Adat | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: