Arak


Hier een waarschuwing ! Op Oost Java is alcohol (wijn, jenever etc), behalve bier, moeilijk te verkrijgen. Wel is alom lokale arak te koop, met name in kleine toko’tjes. Het is absoluut af te raden om deze lokale Arak te kopen. Ook de Politie waarschuwt voor het gebruik van deze arak. Deze lokale arak wordt vaak gemengd met methanol en/of spiritus. Het is puur gif. Per jaar vallen er vele doden vanwege het drinken van dit soort Arak. Wilt U toch Arak kopen, koop dan de officiele in de supermarkt. De flessen zijn verzegeld, en met deze arak is niets mis. Het is wel veel duurder (plm rp. 150.000 per fles), maar echt veilig. Deze waarschuwing geldt ook voor Bali !

Een veilige fles Arak uit de supermarkt.

Een veilige fles Arak uit de supermarkt.


 

Categorieën: Maaltijd vandaag / eten en drinken | Tags: , , , , | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: