Nieuwe Panglima voor het leger (10 dec. 2022)


Admiraal Yudo Margono 

De opperbevelhebber (Panglima) van het indonesische leger (TNI), Andika Perkasa, gaat eind december van dit jaar met pensioen. Er moet dus een opvolger komen.

Wie in Nederland de bevelhebber is van het leger, weet waarschijnlijk bijna niemand; dit geldt ook voor de hoogste politie-baas in Nederland. Hun benoeming zal mogelijk als klein bericht in de pers verschijnen. De bevelhebber van het leger en de politie-baas in Nederland zijn geen alom bekende publieke figuren en treden niet vaak in de openbaarheid.

In Indonesie is de benoeming van top-functionarissen groot nieuws.
Top-functionarissen, zoals de bevelhebber van het leger en de politie-baas, zijn hier publieke figuren. Bij allerlei openbare gelegenheden zijn zij aanwezig. Vooral bij natuur-rampen, zoals laatst de aardbeving bij Cianjur, zijn de politie-baas en de opperbevelhebber nadrukkelijk aanwezig. Ze bezoeken opvangcentra voor vluchtelingen, bezoeken slachtoffers in ziekenhuizen, nemen kado’s voor kinderen mee, en praten met slachtoffers van de natuurramp. Er gaan vele video’s rond op Y-tube. Ook de echtgenotes van de top-functionarissen zijn nadrukkelijk aanwezig.

De benoemingsprocedure van een nieuwe top-functionaris, in dit geval de opperbevelhebber (Panglima) van het leger, wordt uitgebreid gevolgd onder meer op TV.
De keuze van president Jokowi is gevallen op admiraal Yudo Margono (57 jr.); hij heeft een lange staat van dienst in het leger. Er was driftig gespeculeerd, wie in aanmerking zou komen voor de functie van opperbevelhebber. Er was nog niet eerder iemand van de marine Panglima geweest.

De kandidaat Panglima moet een “Fit and Proper Test” ondergaan, en gesprekken hebben met een commissie van het Parlement (DPR). In rechtstreekse reportages is te zien, hoe de kandidaat aankomt om zijn “Fit and Proper Test” te doen; de gesprekken met een commissie van het Parlement worden ook rechtstreeks uitgezonden op TV.

De nieuwe Panglima zal eind deze maand door de president worden beedigd. Ook deze beediging zal rechtstreeks op TV worden uitgezonden.

——————————————-

Oost Java Info “Y-tube”: link
Oost Java Info “Instagram”: link
——————————————-

Yudo Margono en zijn vrouw tijdens een zang-optreden

————————————-
Yudo Margono in het Parlement voor een gesprek

 

Categorieën: Landelijk en politiek | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: