Nieuwe Panglima voor het indonesische leger (23 nov. 2021)


Muhammad Andika Perkasa, Panglima Tentara Nasional Indonesia

Indonesie heeft een nieuwe opperbevelhebber (Panglima) van het leger. Het is geworden 4-sterren generaal Muhammad Andika Perkasa (56 jaar). Hij is deze week geinstalleerd door president Jokowi, nadat het Parlement accoord was gegaan met zijn aanstelling.

Nadat hij in 1987 zijn studie aan de Militaire Academie voltooide, begon hij zijn carrière bij de infanterie en werd in 1987 voor het eerst aangesteld bij de 2e Groep Para Commandos, het Commando van de Special Forces van het leger. Daarna vervolgde hij zijn studie gedurende acht jaar in de Verenigde Staten. Hij werd in 2014 de bevelhebber van de presidentiële veiligheidstroepen en zag zijn carrière snel groeien. Hij bekleedde belangrijke en strategische posities en werd binnen vijf jaar gepromoveerd van een brigadegeneraal met één ster tot een generaal met vier sterren.

Voor het proces, dat leidde tot zijn benoeming, was op de landelijke TV veel aandacht. Er waren meerdere kandidaten. Toen hij medisch gekeurd moest worden voor zijn benoeming, werd dit rechtstreeks uitgezonden op de TV.

Het tekenen van de benoemingsbesluiten


Categorieën: Diversen | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: