Karnaval in de desa en wegwerkzaamheden (28 aug. 2018)


De straat voor mijn huis nu (blauw is mijn huis)

Aanstaande zondag, 2 september, vindt het jaarlijkse Karnaval in mijn desa plaats. Dit Karnaval heeft nies te maken met het bij ons bekende rooms-katholieke Carnaval. In de desa is het een “Fashion Karnaval”. Een lange stoet van kleurig uitgedoste mensen, jong en oud, zal door de desa trekken.
Traditiegetrouw komt de stoet langs mijn huis; mijn huis ligt aan 1 van de 2 “grote” wegen van de desa.
Wereldberoemd is het “Jember Fashion Karnaval”, dat elk jaar in augustus wordt gehouden in de stad Jember. Zie: Jember Fashion Karnaval
Op dit moment is mijn hele straat is opgebroken, omdat er een asfaltlaag komt. Er is steeds gezegd, dat de weg 2 september klaar is, maar ik moet het nog zien; er valt nog heel veel te doen. Wat de route wordt, als de weg nog niet klaar is, is niet bekend.
Over de wegwerkzaamheden zal ik binnenkort apart verslag doen, want het gaat er hier wel heel anders aan toe dan in nederland.

Foto van Karnaval vorig jaar


 

 

Categorieën: Dorpsleven, cultuur en Adat | Tags: , , | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: