Wonen op Java: vakantie of niet ? (2 nov. 2018)


Zo is het wonen op Bali niet !

Ik krijg regelmatig de opmerking, dat ik maar een mooie en zeer lange vakantie op Java heb. Heb ik hier een vakantie ?
Vakantie is beperkt in duur, 2-4 weken doorgaans. De portemonnaie is gevuld, er wordt gegeten in restaurants en er worden allerlei tochten ondernomen om wat te zien. De vakantie-ganger wil zoveel mogelijk uit zijn vakantie halen, begrijpelijk.
Mijn wonen op Java komt aardig overeen met toen ik nog in nederland woonde; ik heb een huishouden hier. De dagelijkse boodschappen moeten worden gedaan, het huis moet schoon, regelmatig eten in restaurants slechts zo nu en dan, er is een huishoudboekje, rekeningen moeten op tijd worden betaald (gas, elektra, ziekenverzekering), precies zoals in nederland.
Ik kan makkelijk voor allerlei klussen in en om huis een “pembantu” (hulp) inhuren; dat doe ik niet; als er een pembantu is, word ik lui en krijg ik te weinig lichaamsbeweging.

Wat natuurlijk anders is op Java, vergeleken met nederland, is het weer, de natuur en de mensen.


Categorieën: Dorpsleven, cultuur en Adat | Tags: , | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: