Aanslag op Sumatera (16 mei 2018)


Indonesische politie bezig; op de grond ligt een doodgeschoten terrorist.

Vandaag is in de stad Pekanbaru op Sumatera een terreuraanslag gepleegd op het Politieburo. De politie kon de aanslag voorkomen door 4 terroristen dood te schieten. Een vijfde terrorist is gevangen genomen tijdens zijn vlucht.
De 5 terroristen naderden het politieburo gemaskerd en met grote zwaarden, maar 4 ervan zijn tijdig doodgeschoten. De aanslag is opgeeist door IS. Een politiefunctionaris is omgekomen en er zijn gewonden.
De elite-eenheid van de politie Densus 88, was ter plekke.
Inmiddels is Kopassus ook inzetbaar. Kopassus is een elite-eenheid van het indonesische leger (TNI). Zij kunnen ook worden ingezet bij terroristische aanslagen. Beide elite-eenheden hebben in het verleden hun sporen verdiend. Overigens staan de indonesische veiligheidsdiensten internationaal als zeer goed bekend.


 

Categorieën: Landelijk en politiek | Tags: , , | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: