Zware regenval: video (1 febr. 2018)


Sinds gisterenavond zware regenval in mijn regio vergezeld door onweer en bliksem. Ook de hele nacht en vanochtend tot rond het middaguur. 2 Uur later begon de zware regenval opnieuw, en die zal nog wel even duren.
De hoeveelheid water, die naar beneden komt, is zo groot, dat velen in mijn desa last hebben van lekkages in huis. Ook mijn huis is getroffen, in de “kamar tamu” een forse lekkage, er komt veel water naar beneden.
Wat te doen ? Een aannemer / installatiebedrijf bellen is er niet bij, die zijn er niet. We kunnen alleen maar hopen, dat het morgenochtend even droog is, zodat er iemand op het dak kan. Waarschijnlijk zijn een paar dakpannen verschoven; die liggen op bamboe-palen, en bamboe-palen zijn niet stabiel, door weersomstandigheden kunnen ze lichtelijk krom trekken. Wordt het recht leggen van de dakpannen een grote klus, dan zullen we de buren moeten roepen om te helpen.
Ik mag alleen hopen, dat het de komende nacht in mijn kamer droog blijft, mijn kamer is naast de kamar tamu. Gaat het toch in mijn kamer lekken, dan is het een slaapplek zoeken elders in huis.

Overigens heb ik van de boeren gehoord, dat deze zware regenval vooralsnog geen schade toe zal brengen aan de sawah’s. De afwatering van de sawah’s is goed.


 

 

Categorieën: Dorpsleven, cultuur en Adat, Het weer, aardbevingen, vulkaanuitbarstingen en natuurgeweld | Tags: , , | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: