Opknapbeurt desa (7 dec. 2017)


Straatverlichting in mijn desa is aangelegd

Sinds een week wordt hard gewerkt aan de bestrating van vele straatjes in de desa. In de straatjes, waar geen zwaar verkeer door gaat, worden stenen gebruikt als bestrating.
De weg, die langs mijn huis gaat, is zogezegd een doorlopende weg, waar ook zwaar verkeer (vrachtwagens) gebruik van maakt. Ik heb begrepen, dat mijn straat van asfalt zal worden voorzien. Dat zal hoog tijd worden, omdat het wegdek zeer slecht is. Wanneer mijn straat zal worden geasfalteerd, is niet bekend.
Ook de pasar is aangepakt. Alle weggetjes in de pasar zijn ook voorzien van stenen. Dat was hoog tijd, want na de regen was het een zeer glibberige en modderige toestand.
De foto’s hieronder heb ik gemaakt van de pasar in mijn desa. U kunt de nieuwe bestrating goed zien. Op de middelste foto is de groenten-kraam te zien, waar ik altijd mijn groenten koop.
Ook buiten de desa worden straten van asfalt voorzien. Waarom nu opeens al deze activiteiten weet ik niet,  maar het is goed zo.
De Puskesmas (gezondheidscentrum van de overheid) heeft een geheel nieuw gebouw gekregen, met begane grond en eerste etage. Ik ben er nog niet geweest, maar het ziet er zeer goed uit van buiten. De Puskesmas is een soort uitgebreide huisartsenpost met apotheek. Men kan er ook opgenomen worden, maar voor ernstigere zaken moet men echter wel naar een ziekenhuis. De kosten bij een Puskesmas zijn minimaal. Helemaaal onderaan een foto van de nieuwe Puskesmas.

De pasar is betegeld


 

Categorieën: Dorpsleven, cultuur en Adat | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: