Donkere wolken (7 nov. 2016)


Donkere wolken boven mijn huis

Tot de middag was het vandaag mooi, helder weer. Rond het middaguur was het 35-36 C, dus zeer heet. Vanuit het noorden kwamen zeer donkere wolken opzetten, en rond 2 uur barstte de bui letterlijk los. Tropische regenbui, onweer, bliksem. Ongeveer 10 minuten lang stormde het. Binnen 1,5 uur daalde de temperatuur tot 27 C.
Zoals vaak voorkomt bij heftige regen en wind, was er een stroomstoring, die ruim 2 uur duurde, niet zo lang als gebruikelijk. Gewoonlijk duurt een stroomstoring 4 uur of langer. Bijna altijd is de oorzaak van een stroomstoring het knappen van een bovenaardse leiding, doordat er takken op vallen. Na ruim 2 uur was het allemaal voorbij, en was de temperatuur een zeer aangename 27 C.


 

Categorieën: Dorpsleven, cultuur en Adat, Het weer, aardbevingen, vulkaanuitbarstingen en natuurgeweld | Tags: , , , | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: