Het weer (5 augustus 2016) – El Nina


regen

U heeft uit mijn eerdere berichten omtrent het weer kunnen opmaken, dat wij nu eigenlijk midden in het droge seizoen zouden moeten zijn, maar dat hiervan geen sprake is. Het heeft de afgelopen dagen in de namiddag geregend, en vandaag was er een heuse tropische bui met knallend onweer. De oorzaak van het andere weer, dus geen droog seizoen, is El Nina, zo maak ik op uit pers-berichten.
Het Indonesische KNMI (BMKG) waarschuwt ervoor, dat ten gevolge van El Nina (dus niet El Nino) het weer in Indonesie tot het einde van dit jaar anders is, dwz. veel regen.
De temperatuur van het zeewater in Indonesie is hoger dan normaal en dit verklaart de vele regen. El Nina brengt regen, terwijl El Nino droogte brengt.
De Bank Indonesia heeft de regering aangespoord om te anticiperen op inflatierisico’s, die voortvloeien uit de gevolgen van La Nina.
De prijzen van veel landbouwproducten kunnen gaan stijgen. De Bank is inmiddels met verschillende  ministeries aan het studeren op te nemen maatregelen.
Ik zal de komende dagen aan de boeren hier vragen, of het achterwege blijven van het droge seizoen consequenties heeft voor het planten van bepaalde gewassen, zoals kedelai.


 

Categorieën: Het weer, aardbevingen, vulkaanuitbarstingen en natuurgeweld | Tags: , , | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: