Van Ubud naar Java (5 jan. 2016)


Inmiddels ben ik na 8 dagen vanuit Ubud op Bali weer in de desa teruggekeerd. De overgang is enorm. Ik schreef al eerder over de vele, vele restaurants, winkels en winkeltjes, waar voor ieder wel wat te vinden is. En de rijk gevulde supermarkten. ’s Avonds in het hotel zijn er geen bekenden; een  kort praatje eventueel met een van de hotelgasten en dat is het dan.
In de desa kent men mij, ik wordt door velen  gegroet en aangesproken en met name “ibu’s” willen graag een praatje met me maken. Geen eenzaamheid hier. Iedereen wil weten, waar ik was de afgelopen week.
In de 8 dagen, dat ik in Ubud was, heeft het in het geheel niet geregend. Ik begreep, dat het in de desa ook  niet geregend heeft. Vreemd, want eind december en januari moet het volop regenseizoen zijn. Geen druppel dus. Wel erg heet overdag in de desa, 34-35 C. De meesten hier hebben dit nog niet eerder meegemaakt.
De sawa’s zijn al beplant met de jonge rijst-plantjes; water is er voldoende in mijn regio, dus wat dit betreft geen probleeem. De padi kan groeien.

Hieronder een paar foto’s van de reis van Ubud naar Java.

1a

Bali, op weg naar Gilimanuk

1d

Gilimanuk, de haven op Bali voor de ferry naar Java

1i

Java

1c

“Warung bebas”. Voor een vast bedrag (rp 25.000 p.p.) kun je hier een bord vol opscheppen. Erg veel keuze: vleesgerechten, visgerechten, eiergerechten en groenten.

warung - "Warung bebas". Voor een vast bedrag (rp 20.000 p.p.) kun je hier een bord vol opscheppen. Erg veel keuze: vleesgerechten, visgerechten, eiergerechten en groenten.


 

Categorieën: Dorpsleven, cultuur en Adat, Het weer, aardbevingen, vulkaanuitbarstingen en natuurgeweld | Tags: , , , , , | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: