Het weer (11 sept. 2015)


1qqOp de foto van vandaag, ziet U Sumatra, Java en de kleine Sunda eilanden bijna onbewolkt.

Het weer is langzaam maar zeker aan het veranderen als aanloop naar het regenseizoen. In de loop van de middag veel meer bewolking en ook wat donkere wolken nu.  Hier en daar in de nacht al  een licht buitje. De temperatuur overdag loopt ook op, naar 30-33  C. De avonden en nachten blijven vooralsnog fris (koud voor de mensen hier).
Het BMKG, het Indonesische weer-instituut, heeft echter laten weten, dat ten gevolge van El Nino het droge seizoen langer zal duren. Op Bali wordt het begin van het regenseizoen pas verwacht in november. Ook elders in Indonesie zal het droge seizoen langer duren. Waar grote delen van onder meer Java en Sumatra veel last hebben van droogte,  is in mijn regio nog genoeg water. Wel is het in de  desa kurkdroog en zeer stoffig.
De gewassen op de sawah’s gedijen goed.  Over een maand wordt de kedelai geoogst, en daarna wordt er weer rijst geplant.
Normaal gesproken beginnen de eerste buien in mijn regio eind september. Het is afwachten, of het dit jaar weer zo gaat. Ik kijk uit naar het regenseizoen, het natuur-geweld, zoals enorme onweders en regenbuien,  vind ik fascinerend.


 

 

Categorieën: Het weer, aardbevingen, vulkaanuitbarstingen en natuurgeweld | Tags: , , , | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: