Gerak jalan, jalan sehat (22 aug. 2015)


057

In het kader van de activiteiten in de desa na Hari Merdeka (Onafhankelijkheidsdag) was er gisteren in mijn desa “Gerak Jalan” oftewel “Jalan Sehat” (gezond-wandelen), een wandeltocht. In de desa was een route uitgezet. De deelnemers waren vooral scholieren, en verder wat volwassenen. Er wordt gelopen in groepjes, en het is meer marcheren in een wat stramme pas, dan wandelen. Deze wandeltochten zijn populair hier. Elke desa organiseert zijn eigen wandeltocht. Hieronder een foto-impressie.
Op 5 september vindt “Karnaval” plaats, een Fashion-Karnaval, waar met name de meisjes en dames in prachtige kostuums meelopen. Heel veel desa’s organiseren een dergelijk Karnaval, ook mijn desa. Zeer populair. Wereldberoemd is het Jember Fashion Karnaval, na Mardi Gras in New Orleans, Rio de Janeiro Carnaval in Brazilie, en Fastnachtkoln in Duitsland is dit de vierde grootste Carnaval in de wereld.
Overigens heeft de naam  Karnaval niets uitstaande met het Carnaval, zoals wij dat in het  westen  kennen en dat verbonden is met de Vastentijd van de Rooms Katholieke  Kerk.

056

055


 

Categorieën: Dorpsleven, cultuur en Adat | Tags: , | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: