Regen (15 nov. 2014)


regen

De laatste 3 dagen heeft het geregend. Maar nog geen tropische buien. Rond het middaguur betrekt de lucht, dan wat onweer, vervolgens een uur regen, en dat was het dan. Dus nog geen stortbuien / banjir-buien. Die enorme tropische buien leggen het openbaar leven vaak stil, er is niet om door te komen. Straten zijn vaak geblokkeerd door het vele water.
De boeren kunnen nog steeds niet aan de slag op de sawah’s. De sawah’s moeten eerst helemaal modderig zijn voordat de plantjes in de grond kunnen.
Het planten van de rijst-plantjes is vaak een zaak voor de vrouwen, waarom weet ik niet. In tegenstelling tot Bali zie je hier geen vrouwen zwaar lichamelijk werk doen.
Het regenseizoen is ook het seizoen met grote temperatuurschommelingen op een dag. Vlak voor de regenbui is het 32 – 34 C, na de regenbui zakt de temperatuur tot 26 C. Veel mensen zijn in dit seizoen ziek, verkouden of grieperig.


 

Categorieën: Dorpsleven, cultuur en Adat, Het weer, aardbevingen, vulkaanuitbarstingen en natuurgeweld | Tags: , , , , , | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: