ISIS – 1 (09 aug. 2014)


4 Sterren generaal Sutarman, hoofd politie Indonesia

In Indonesie komt een landelijke anti-ISIS golf op gang. Gisteren heeft de Indonesische Raad van Ulama’s scherp stelling genomen tegen enige sympathie voor de ISIS. Alle gote moslim-organisaties hebben nu het optreden van ISIS scherp veroordeeld. Leger en Politie zijn extra alert. De Indonesische Geheime Dienst heeft de afgelopen jaren bewezen zeer succesvol te zijn in het opsporen van terroristen; de Elite-eenheid Densus 88 maakt daarna dan korte metten met deze lieden, waarbij op een of meer doden niet wordt gelet. De “baas” van het indonesische leger, Generaal Moeldoko, heeft verklaard hard op te zullen treden tegen sympathisanten van de ISIS: er is slechts 1 vlag, en dat is de rood-witte vlag van de Republiek, verklaarde hij.
Bezorgdheid is er wel met betrekking tot de jongeren, net zoals in Nederland. Voorkomen moet worden, dat die in handen vallen van sympathisanten van de ISIS. Binnen kleine fundamentalistische islamitische organisaties, zoals FPI en JAT, bestaat wel enige sympathie. Lokale leiders van de grote moslimorganisaties zijn alert en werken samen met de politie. Verdachte sms-jes en mensen worden door de politie nagetrokken.
Enige dagen geleden was er op de TV een gezamenlijk gesprek met vertegenwoordigers van de Moslim-organisaties, Christenen, Hindu’s en Boeddhisten, waar unaniem het optreden van ISIS scherp werd veroordeeld.
Het verbijsterende en meedogenloze optreden van ISIS in het Midden Oosten rechtvaaardigt een niets ontziende strijd, waarbij de inzet moet zijn het verdelgen en vernietigen van ratten met alle middelen. Aantallen doden onder ISIS-aanhangers is niet van belang, als ze maar weg zijn.

Generaal Moeldoko, baas van het leger, TNI

Generaal moeldoko, baas van het leger, TNI———————-
De politie elite-eenheid Densus 88

Densus 88


 

Categorieën: Islam / Religie, Landelijk en politiek | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: