CORONA in Indonesie – updates t/m 16 april 2021


Zaterdag 16 jan. 2021

—————————

Het hoofd van de KPK (nationale corruptie-bestrijdingsinstantie) Firli Bahuri, nam op woensdag 29 april een krachtig standpunt in tegen degenen, die de budgetten durven te misbruiken die zijn toegewezen voor de pandemie van het coronavirus (COVID-19).
‘De veiligheid van de mensen is de hoogste wet. Degenen die tijdens de pandemie corruptie plegen, hebben geen andere keus dan de doodstraf te ondergaan, ”

President Joko “Jokowi” Widodo heeft in een toespraak gezegd, dat de wereldwijde pandemie van het coronavirus (COVID-19) de moslims, met name in Indonesië, uiteindelijk zal dwingen tot vasten in de heilige maand Ramadan, in een situatie die de meesten nog nooit eerder hebben meegemaakt.
De toespraak van de president werd eind donderdag 23 april geüpload op zijn YouTube-account, toen hij de eerste dag van de ramadan verwelkomde.
“We zullen een nieuwe sfeer ervaren en doordrongen worden van de ware betekenis van het vasten, dat we beoefenen. Een vasten dat persoonlijk en zonder getuigen is ”, zei Widodo donderdag.


18 maart 2020

17.00 uur: update laatste nieuws corona in Indonesie: Aantal besmettingen gestegen van 172 (gisteren) naar 227 (vandaag), een toename van 55 besmettingen.
Aantal overledenen: in totaal nu 19 personen.

——————————

De “Raad van Indonesische Ulama’s”” (Majelis Ulama Indonesia – MUI) heeft opgeroeepen om het vrijdaggebed over te slaan, en in plaats daarvan thuis te bidden.
Indonesie heeft sinds kort een “Quick Response Team” voor corona.
Het team, geleid door het hoofd van de National Disaster Mitigation Agency (BNPB) Doni Monardo en functionarissen van de State Intelligence Agency (BIN), de politie en de militaire inlichtingendienst, zal de verspreiding van het virus opsporen en maatregelen nemen.
Het snelle reactieteam staat klaar in termen van personeel, expertise en operationeel systeem tijdens een noodsituatie.
In mijn desa zijn alle scholen sinds maandag gesloten, inclusief kinderdagverblijven.


17 maart 2020

De Borobudur is tot 31 maart gesloten voor publiek.
. .Ook de Prambanan is gesloten voor publiek.
President Joko “Jokowi” Widodo staat onder toenemende druk om door virussen geplaagde gebieden gedeeltelijk te sluiten. Wetenschappers zeggen, dat het land tegen de tijd racet om de verspreiding van COVID-19 voor Idul Fitri tegen te gaan en dat een lock down de enige oplossing is.
Voor inreis-visa voor Indonesie geldt een nieuw beleid: zie Jakarta Post


Blog op WordPress.com.

<span>%d</span> bloggers liken dit: