Corona: nog geen gevallen op oost Java (16 maart 2020)


Anies Baswedan, pasien corona jakarta, jumlah pasien corona jakarta, virus corona, corona, UN jakarta ditunda

Station Gambir in Jakarta, er wordt gedesinfecteerd

Op 15 maart was er nog geen corona-besmetting op oost Java. Wel worden 33 mensen geobserveerd; deze 33 mensen zijn van Surabaya, Sidoarjo en Malang.
Het aantal corona-positieve patiënten in Indonesië is gestegen tot 117 op 15 maart. Op 14 maart bedroeg het aantal corona-positieve patiënten 96.
Van de 21 nieuwe gevallen komen er 19 uit Jakarta en 2 van midden Java.

Een aantal regio’s in Indonesië heeft besloten om openbare evenementen, scholen en toeristische bestemmingen te sluiten als reactie op corona.
Deze stappen kwamen al voordat president Joko “Jokowi” Widodo zondag mensen in het hele land aanspoorde om afstand te houden van elkaar en thuis te werken en studeren.
Het bestuur van Jakarta kondigde zaterdag aan, dat het scholen in de hele stad zal sluiten en dat alle examens vanaf maandag twee weken zullen worden opgeschort. Studenten in Jakarta gaan studeren via langeafstandsonderwijs.

Jakarta besloot eerder al om tijdelijk verschillende uitgaansgelegenheden te sluiten, waaronder Ancol Dreamland Park, Ragunan Zoo en het Nationaal Monument. De wekelijkse autovrije dag op Jl. Sudirman en Jl. MH Thamrin is voor twee weken geschorst.

In mijn regio is van corona niets te merken. In Jember-stad worden hier en daar temperatuur-scans gehouden en er worden meer mond-maskers gedragen dan normaal.


 

Categorieën: CORONA | Tags: , | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: