De Dalai Lama en moslims (9 jan. 2023)


July en augustus 2022 was de Dalai Lama op bezoek in Ladakh in Noord India. Ladakhi’s zijn een voornamelijk boeddhistisch, West-Tibetaans volk. In Ladakh domineert de Tibetaanse cultuur het leven en de inheemse taal, het Ladakhi, behoort tot de West-Tibetaanse talen. De islam is de belangrijkste minderheidsreligie.
De Ladakhi en de boeddhisten leven vreedzaam met elkaar.
De Dalai Lama heeft vele bezoeken gebracht aan moskeeen in Ladakh. Hij werd door de moslims met het grootste eerbetoon ontvangen. In moskeeen, waar hij zou spreken, was een troon neergezet, waarop de Dalai Lama kon zitten. Moslims en moslima’s waren duidelijk onder de indruk van de Dalai Lama.

Waar niet-moslims het in het Midden Oosten moeilijk hebben, zijn de moslims en de boeddhisten in Ladakh broeders en zusters. Deze tolerantie doet sterk denken aan de tolerantie wat betreft de vele geloofsgemeenschappen in Indonesie, waarvan de moslims veruit de grootste groep vormen.

——————————————-

Oost Java Info “Y-tube”: link
Oost Java Info “Instagram”: link
——————————————-

Categorieën: Islam / Religie | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: