Politie Indonesie in zwaar weer (15 okt. 2022)


De afgelopen weken hebben zich aan de top van de indonesische Politie een paar zorgelijke ontwikkelingen voorgedaan.
Allereerst was er op 1 oktober de dramatisch verlopen voetbalwedstrijd in het Kanjuruhan-stadion in Malang, waarbij ruim 130 doden vielen. Na de wedstrijd ontstonden er in het stadion hevige rellen, waarbij de politie onder meer traangas gebruikte.
De aanpak van de politie en met name het gebruik van het traangas zorgen voor veel vragen en zijn het onderwerp van onderzoeken.
Er zijn politiefunctionarissen ontslagen en/of overgeplaatst. Het hoofd van de politie van de provincie Midden Jawa heeft een andere functie gekregen en er is een nieuw hoofd van de politie van Midden Jawa benoemd: 2-sterren generaal Teddy Minahasa.

Na de problemen met het voetbal in Malang ontstond er een probleem met het pas benoemde hoofd van de politie van Midden Jawa, Teddy Minahasa. Slechts 4 dagen na zijn benoeming werd hij gearresteerd op verdenking van handel in drugs, nl. 5 kg cocaine. Meerdere politie-functionarissen zijn gearresteerd. Er is een groot onderzoek gaande.

2-sterren generaal / drugshandelaar

Ten slotte is er eenprobleem met ook 2-sterren generaal Ferdy Sambo. Hij wordt verdacht van moord op een ondergeschikte politie-functionaris in july; zijn echtgenote is inmiddels ook gearresteerd. Het zou gaan om relatie-perikelen.
Na de dood van de ondergeschikte politie-functionaris is er weken lang alles aan gedaan door politie-functionarissen om de zaak in de doofpot te stoppen. President Jokowi heeft het hoofd van de indonesische politie erop aangesproken, waarom het onderzoek naar de moord zo lang heeft geduurd en wilde meer snelheid bij het onderzoek.

2-sterren generaal / moordenaar

De president heeft zich in alle 3 de gevallen bemoeit met de gang van zaken ter plekke in gesprekken met het hoofd van de indonesische politie, generaal Listyo Sigit Prabowo.

Het is nu maar zien, of het hoofd van de indonesische politie, Sigit Prabowo, voldoende kracht heeft om de bezem te halen door de top van de politie.

Zowel Teddy Minahasa als Ferdy Sambo zouden in aanmerking kunnen komen voor de doodstraf. In de indonesische samenleving moet geen plaats zijn voor top-functionarissen in het bestuur van het land. Schande !

Hoofd van de indonesische politie (Kapolri), 4-sterren generaal Sigit Prabowo

——————————————-

Oost Java Info “Y-tube”: link
Oost Java Info “Instagram”: link
——————————————-

Categorieën: Diversen | Tags: | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: