Tolerantie (16 july 2022)


Gouverneur Pranowo temidden van moslims en christenen, prachtige foto !

Op de foto hierboven in het midden staat Gouverneur Ganjar Pranowo; hij (moslim) is gouverneur van de provincie midden Java. Tevens is hij kandidaat bij de presidentsverkiezingen in 2024. De gouverneur was op werkbezoek bij een aantal christelijke gemeenschappen in Semarang.

Op de foto hieronder houdt de gouverneur van de provincie oost Java, mevr. Parawansa, een toespraak in een kerk in Surabaya.

Indonesie is nog steeds een tolerant land. De top van het landsbestuur, president, parlement, hoofd van het leger en hoofd van de politie, zijn de tolerantie sterk toegedaan.
Er zijn inderdaad wel eens (forse) incidenten van extreme groepen, die sympatien hebben met ISIS. Maar politie is steeds op zoek naar extremisten. Het zijn de extreme imam’s, die in het geheim bezig zijn met bv. ISIS, of die extreme predikaties houden. Dit soort figuren is onkruid, dat uitgeroeid moet worden.
In het dagelijks leven is Indonesie, zoals gezegd, een tolerant land. Regelmatig verschijnen er artikelen in nederlandse kranten, waarin wordt gezegd, dat Indonesie aan het radikaliseren is. Jammer, dat dit soort onzinning geleuter straffeloos gepubliceerd mag worden.
In Indonesie leven moslims, christenen, hindu’s en boeddhisten in harmonie met elkaar.
Dat kan van Nederland niet gezegd worden, waar onder meer moslims veel kritiek krijgen op wat dan ook. Maar iedereen, die niet denkt en handelt zoals nederlanders, wordt niet geaccepteerd. Ik heb het zelf ervaren, toen ik een paar jaar geleden in Nederland was. Mijn songkok (zwarte hoofddeksel) heb ik niet op gehad, het bezoeken van mensen heb ik na enige tijd gestaakt, omdat ik niet bij ieder bezoek mij wilde verantwoorden, waarom ik moslim ben en dat ik geen terrorist ben en daar ook helemaal geen begrip voor heb.
Tolerantie is in Nederlanders heel ver te zoeken.
Het is heerlijk te wonen in een land, dat blij is dat ik moslim ben, een land waar de kerken op zondag vol zijn, een land, waar hindu’s dagelijks hun offers kunnen brengen, een land, waar het elite-politiekorps Densus 88 frequent mogelijke terroristen oppakt, een land, waar het spuien van negativiteit over religies is verboden. Bekende indonesische BN-ers zijn veroordeeld wegens negatieve uitlatingen omtrent een godsdienst.

 

Categorieën: Islam / Religie | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: