Online aankopen (11 juni 2021)


De Shopee app

Online iets bestellen, heb ik nog nooit gedaan, behalve het kopen van vliegtickets bij bekende maatschappijen. Ik wil eerst zien, wat ik koop en dat kan dus niet bij online aankopen, je moet afgaan op foto’s en beschrijvingen.
In Indonesie kan ik er niet onderuit om online-aankopen te doen. Zo wilde ik een voorzet-zonnebril voor mijn bril kopen. Die waren niet te krijgen bij de vele “Toko optik” in mijn regio. In Jember-stad heb ik uren gereden langs allerlei toko optiks, zonder resultaat.
Mijn dokter raadde mij onlangs aan voedingssuplementen met vitamine D te nemen. Nergens te krijgen.
In beide gevallen bood een bestelling bij “Shopee.com” de oplossing: binnen 4 dagen had ik de bestelling (voorzet-zonnebril en vitamine-supplement) thuis.
Een (alcoholisch) slaapmutsje voor het slapen gaan stel ik zeer op prijs. Op Bali is sterke drank te drank (wodka, whiskey, cognac, wijnen en meer) op meerdere plekken te koop. In mijn hele district is alleen op enkele plekken bier te koop.
Bij Blibli.com kan ik wodka bestellen, dat zeer goed verpakt binnen 5 dagen thuis wordt bezorgd. De prijs is iets goedkoper dan op Bali.

In Indonesie zijn er een aantal zeer grote en bekende online-aankoopbedrijven; de bekendste zijn: JD.ID.com, Shopee.com, Bukalapak.com, Tokopedia.com, Lazada.co.id, Blibli.com, maar er zijn er meer.
Het aanbod is enorm, zelfs elektronica en motoren kan men er kopen. Betaling is per bank; ook is het mogelijk om in termijnen te betalen. Elke maatschappij heeft een app voor de mobiele telefoon. Bijna alle produkten zijn voorzien van “reviews” en uitgebreide beschrijvingen en foto’s. Tevens hebben deze bedrijven een call-centre.

Winkelstraten, zoals die er in Nederland zijn, komen hier niet voor; daarvoor in de plaats zijn er de shopping-malls. Deze malls bieden ook niet alles en zijn doorgaans duurder.

Voor mij is dit online aankopen een enorme uitkomst. Niet meer uren rijden en bij allerlei winkels langs zonder resultaat. Zo heb ik binnenkort lange broeken nodig; ik heb een lengtemaat en die zijn nergens te verkrijgen, behalve dus bij de online-aankoop bedrijven.

De Tokopedia app


 

Categorieën: Winkels, markt, aankopen | Tags: , , | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: