Wederom aardbeving op oost Java (21 mei 2021)


 

De lokatie van de aardbeving

Ruim een maand geleden was er een aardbeving op oost Java, die vooral de regio Malang zwaar heeft getroffen. Veel materiele schade, huizen helemaal of deels ingestort. De beving had een kracht van 6,7 R en werd op heel oost Java gevoeld. Ik zat toen achter mijn laptop thuis, toen mijn stoel begon te schudden.

Gisteren, 21 mei, was er wederom een aardbeving op oost Java, in de regio Blitar. Ik ben voor een paar dagen in de stad Jember en werkte aan mijn laptop. Rond 19.00 uur begon mijn stoel te schudden en de ramen rammelden in de sponningen. Het heeft niet langer geduurd dan ongeveer 1 minuut. Volgens de media had deze beving een kracht van 6.3 R. Er zou alleen lichte materiele schade zijn; omgevallen muren, scheuren in muren etc. Dus minder schade dan bij de beving van een maand geleden. Er zijn op de media nog geen foto’s van de schade.

Als er een aardbeving wordt gevoeld, lopen de mensen massaal de straat op, waar men niet getroffen kan worden door vallend puin.

In ruim 1 maand 2 duidelijk gevoelde aardbevingen op oost Java. Dit heb ik de afgelopen 10 jaar niet meegemaakt.


 

Categorieën: Het weer, aardbevingen, vulkaanuitbarstingen en natuurgeweld | Tags: | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: