Corona: hoe verder met dit blog ? (14 febr. 2021)


Corona is in Indonesie nog niet aan het afnemen. Met name op Java (Jakarta en oost Java) komt corona nog steeds veel voor.
Het openbare leven gaat zijn gang, maar er zijn wel beperkingen onder meer wat betreft het reizen per trein, bus en vliegtuig. De meeste toeristische trekpleisters zijn gesloten, en ook veel evenementen gaan niet door.
Dit betekent, dat ik minder “voer” voor mijn blog heb.

Daarom zal ik de komende tijd meer aandacht besteden aan Indonesie in ruimere zin. Zo ben ik begonnen met de foto-serie “Gezichten van Indonesie”. Buitengewoon boeiend om de veelheid van culturen in Indonesie op foto’s te zien. Cultuur in Indonesie leeft nog volop, ook onder de jongere generaties; onder cultuur versta ik traditionele dansen, adat-kleding, muziek (instrumenten), oude tradities vaak van een ver verleden, lokale religies en de daarbij behorende feesten en rituelen; de behoeders van veel lokale culturen zijn vaak koningen. Het aantal koningen in Indonesie bedraagt meer dan 230.

Uiteraard blijf ik verslag doen van het wel en wee in mijn desa en de regio.
Mocht U een suggestie hebben voor een bepaald onderwerp, dan verneem ik dit graag.

“Pa Tinggi” oftewel “Kepala Desa” (burgemeester) van mijn desa, de heer Gunawan. Een uitstekende burgemeester


 

Categorieën: Dorpsleven, cultuur en Adat | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: