Corona: leeg hotel in Jember (9 juni 2020)


Zo was mijn dokter vanmiddag ingepakt

Inmiddels ben ik voor een paar dagen in Jember, in een hotel. Ik wil wat mensen ontmoeten, met alle voorzorgsmaatregelen, die daar nu bij horen. Het hotel is bijna leeg, er zijn 5 gasten. Hetzelfde geldt voor het hotel een paar panden verder. Een ontbijtbuffet is er niet, daarvoor in de plaats een bord indonesisch eten met kip en groenten. De rest van de dag blijft het restaurant gesloten. Dus erg saai.
Vanwege een forse verkoudheid ben ik vanmiddag naar Jember Klinik geweest. Men drong aan op een “rapidtest corona”; die test, alsmede bloedonderzoek heb ik laten doen, en de uitslag was negatief, dus geen corona. Wel kreeg ik medicijnen voor mijn forse verkoudheid.
Dokters en zusters, dus zij die direct contact hebben met patienten, zijn helemaal ingepakt. Alle anderen dragen mondmaskers. Overal staan flesjes met desinfecterend spul, waar men de handen mee kan insmeren.

Op straat worden mondmaskers nu massaal gedragen. Het openbare leven in Jember-stad gaat gewoon door, maar wel op een laag pitje. Veel restaurants zijn gesloten, in de winkels is het rustig. Het is bepaald niet gezellig in Jember-stad.


 

Categorieën: CORONA | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: