Corona: het wordt rustig in mijn desa (26 maart 2020)


Eergisteren berichtte ik, dat corona een beetje een ver-van-mijn-bed show is voor de desa-bewoners. De scholen zijn gesloten, maar verdere maatregelen zijn nog niet genomen.
Inmiddels is een geluidswagen door de desa gereden met een oproep aan de desa-bewoners; en in de moskeeen is opgeroepen voorzichtig te zijn in verband met corona.
Een lock-down is er niet voor de desa.
Het is nu aanmerkelijk rustiger in de desa. Men blijft bij en in huis. Boodschappen worden wel gedaan, maar op de markt is het ook veel rustiger dan normaal.

Zoals laatst bericht, verblijf ik veel in en bij huis; ik “mijd” anderen.
Een keer per week doe ik nog wel mijn boodschappen bij de Mall Lippo Plaza in Jember. Deze gaat open om 11 uur in de ochtend, en dan zijn er nog bijna geen bezoekers. Ik kan ongestoord mijn boodschappen doen in de supermarkt, terwijl niemand dicht bij mij in de buurt komt.
Wandelen bij mij in de buurt levert ook geen problemen op, ik kan mensen, die ik tegenkom, op duidelijke afstand houden.

Corona beheerst het dagelijks leven; dat betekent, dat ik wat betreft het wel en wee van mijn desa behalve over corona, niets bijzonders te melden heb.


 

Categorieën: CORONA | Tags: , | 2 reacties

Berichtnavigatie

2 gedachten over “Corona: het wordt rustig in mijn desa (26 maart 2020)

 1. Albert

  Hier ook alles vrij rustig op straat. Bijna geen files. Ook ik werk thuis (video-verbinding) en als ik naar buiten ga, vooral afstand houden. Het lijkt erop dat we in Nederland de grootste piek hebben gehad, maar ik denk dat we nog maanden met het virus te maken krijgen. Afwachten…. Ook komen de verhalen in het nieuws van mensen die het virus gehad hebben en nu zijn genezen. Het is toch veel heftiger dan het normale griepvirus, dus denk er niet te licht over. Ook blijvende schade aan bijv. longen etc.

  Albert.

  Like

  • De ernst van corona begint inderdaad steeds meer door te dringen in de desa. De vraag is, wat er gaat gebeuren met de massale exodus in verband met het Suikerfeest op 23 mei. We wachten de besluiten van de regering af.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: