Indonesische imams naar Engeland (nov. 2019)


Ik heb al meermalen aangegeven, dat de islam in Indonesie een andere islam is, dan die van het Midden Oosten. Van oudher is de islam in Indonesie een tolerante islam; de overgrote meerderheid van de indonesiers is moslim, en leeft samen met andere godsdiensten, zoals met christenen en hindu’s. Zo nu en dan zijn er oprispingen van fanatieke moslims, die bijvoorbeeld de bouw van nieuwe kerken of hindu-tempels wil verbieden. De president van Indonesie, Jokowi, is een warm voorstander van een tolerante islam in de democratische staat Indonesie. Extremisme is verboden in Indonesie.
Bij de laatste presidentsverkiezingen in april 2019 speelde de islam eigenlijk geen rol. Dat meer vrouwen een hoofddoek dragen dan vroeger, heeft meer te maken met de onrust in de wereld, waardoor men terug grijpt naar oude, bekende waarden. Dat de moslims radicaler zouden worden, mag hieruit zeker niet worden afgeleid.
Om de tolerante islam te promoten, heeft Indonesie een vijftal imams in het kader van “English for Ulama” uitgezonden naar Engeland.
Hasan Al Banna, een geestelijke uit Cirebon gestationeerd in Londen door de provinciale overheid van West-Java voor het Engelse programma voor Ulama: “Radikalisme en islamofobie zijn globale problemen. Europa ziet de islam alleen van de Arabische kant. Dit is een uitdaging voor ons [om aan te tonen] dat Indonesië de grootste islamitische gemeenschap ter wereld is, “zei Hasan. We hebben verschillende etnische groepen en een zeer pluriforme samenleving, wat ons land een goed voorbeeld maakt”.


 

Categorieën: Islam / Religie | Tags: | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: