Extreme hitte (25 oktober 2019)


Geen vuur nodig, de hitte is voldoende

De afgelopen dagen was het buitengewoon heet. Inmiddels heeft de indonesische “KNMI” (BMKG) laten weten, dat het tot eind oktober zeer heet zal blijven, vooral ten zuiden van de evenaar. Met name op Java, Bali en het oosten van Indonesie zal het zeer heet zijn, waarbij de temperatuur kan oplopen tot 40 C. De hoogste temperatuur ooit gemeten in Indonesie was 39.5 C, dat was in 2015 in Semarang. De positie van de zon zou de oorzaak zijn van de hitte.
Er circuleren berichten, dat Indonesie getroffen wordt door een hittegolf, maar het BMKG ontkent dat, er is alleen sprake van zeer hoge temperaturen.
Net zoals in nederland, tijdens de hitte enige tijd geleden, geldt ook hier de waarschuwing, om uitdroging te voorkomen, dus veel drinken.
Opmerkelijk genoeg zijn de avonden redelijk koel. Rond het middaguur is het erg stil in de desa, er wordt volop gerust. Echte problemen met water zijn er in mijn desa nog niet; de waterputten geven nog water, behalve in de tweede helft van de middag. Overigens is de hitte geen gespreksonderwerp bij de desa-bewoners.
Er is nog geen zicht op, wanneer het regenseizoen zal beginnen.

Het weeroverzicht van 24 oktober 2019


 

Categorieën: Het weer, aardbevingen, vulkaanuitbarstingen en natuurgeweld | Tags: , | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: