Breaking news: Grote stroomuitval op Bali en Oost Java (5 sept. 2018)


Inmiddels is er sinds 13.00 uur lokale tijd geen stroom op Bali en Oost Java, incl. Surabaya. Het is nu 21.00 uur lokale tijd en overal is het aardedonker. Alleen grotere winkels hebben een aggregaat en een enkel “rijk huis” ook. Het is nu gewoon de tijd uitzitten; geen internet, tv en radio, geen ac, niet baden (kraan werkt op elektrische pomp). Onduidelijk is of er vandaag nog stroom komt. Misschien de juiste tijd voor meditatie ?
De oorzaak van de storing is mij nog niet bekend. In elk geval geen natuurgeweld.

Update 22.00 uur lok. tijd: er wordt gezegd, dat de stroomstoring ook morgen zal aanhouden. Ik moet morgenochtend eerst maar een oplossing vinden voor het opladen van mijn telefoon. Anders ben ik geheel van de wereld afgesloten.
Ik denk, dat ik de inhoud van de vrieskast (vlees, kip, vis) morgen wel weg kan gooien.

Update 22.30 uur lok. tijd: Tot zeer grote verrassing voor iedereen is er weer stroom !!! Dus 9,5 uur geen stroom vandaag.

In het verleden zijn er meermalen problemen geweest met de elektriciteit. Bali betrekt zijn stroom uit Java. Maar de enorme stijging van het toerisme op Bali betekent ook veel meer behoefte aan stroom. Ik heb begrepen, dat hier de oorzaak van de problemen ligt. Bali zou zijn eigen stroom moeten kunnen leveren, en niet meer afhankelijk moeten zijn van Java.


 

Categorieën: Dorpsleven, cultuur en Adat, Landelijk en politiek | Tags: , , | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: