Manke kater en dak klaar (14 aug. 2018)


Huisdieren, zoals men die in Nederland kent, zijn hier niet. Er zijn geen honden, maar er zijn wel veel katten. De katten hier zijn niet sociaal, ze leiden hun eigen leven, maar ze zien er doorgaans niet slecht uit. Een kat bij iemand op schoot heb ik nog niet gezien hier.
Een paar dagen geleden is een manke kater komen aanlopen. Ik heb het diertje nog niet eerder in de buurt gezien. De kat heeft een misvormde rechter voorpoot, maar kan zich strompelend voortbewegen. Inmiddels krijgt de kat elke dag eten van mij en is niet meer weg te slaan bij mijn huis.
Velen hebben een vogel in een kooi bij huis, of meerdere vogels elk in een kooi. Dit komt zeer veel voor in Zuid-Oost Azie; ik zelf heb hier weinig mee op, vogels moeten vliegen.

Het dak van mijn huis is nu klaar. Ook het dak van de keuken, badkamer en de garage is vernieuwd. De tukangen hebben goed werk geleverd. Ze zijn ruim 2,5 weken bezig geweest, zonder een vrije dag. Ook een groot deel van de elektriciteits-bekabeling is vernieuwd.
Het is een zeer plezierig vooruitzicht straks het regenseizoen in te gaan, zonder vrees voor enorme lekkages in huis, zoals afgelopen regenseizoen. De komende tijd zal het hele huis schoongemaakt worden, en het erf ook.

Andere websites van de auteur:
Sultans en Raja’s in Indonesie
Nieuws Indonesie – actuele berichten.

De manke kater

—————————————-

Het nieuwe dak van mijn huis

 

Categorieën: Dorpsleven, cultuur en Adat | Tags: , , , | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: