Indonesie veiliger dan Nederland (2 july 2018)


Bron: IndonesieNu.nl

Indonesië behoort tot een van de meest veilige landen ter wereld. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Gallup. Met een score van 89 punten doet Indonesië het iets beter dan Nederland dat een score heeft van 88 punten.
Het onderzoek is gebaseerd op een enquête onder meer dan 148 duizend volwassenen uit 142 verschillende landen. Respondenten werd onder meer gevraagd of zij vertrouwen hadden in de lokale politie, of zij zich veilig voelden wanneer zij ’s nachts alleen over straat liepen, of er de afgelopen 12 maanden ooit iets van hen gestolen werd en of het afgelopen jaar werden beroofd.
Uit de resultaten van het onderzoek blijkt dat 69 procent van de respondenten vertrouwen heeft in de lokale politie en zich ’s nachts veilig voelt alleen op straat. 13 procent van de respondenten is het afgelopen jaar slachtoffer geweest van diefstal en de resterende 5 procent zegt het afgelopen jaar te zijn beroofd.
Singapore voert de top 10 aan met 97 van de in totaal te behalen 100 punten, gevolgd door Noorwegen, Ijsland en Finland met 93 punten, Uzbekistan en Hongkong 91 punten, Zwitserland en Canada 90 punten, en Indonesië met een score van 89 punten. Het onveiligste land ter wereld is Venezuela met slechts 44 van de 100 punten.
Opmerking mijnerzijds: Zoals overal ter wereld dient men wel bedacht te zijn op de “kleine kriminaliteit”, zoals zakkenrollers, kleine oplichters enz.
Dat Indonesie een veilig land is, ervaar ik al vele jaren hier. In mijn desa ben ik volkomen veilig, op elk uur van de dag. In tegenstelling tot Nederland is er veel minder zichtbare politie op straat; echter de betrokkenheid van de burgers is vele malen groter. Burgers grijpen snel in als er een dief wordt gepakt of anderszins een misdrijf wordt begaan. Men wacht doorgaans niet af tot de politie er is; eigenrichting, hoewel verboden, is regel.      

                             
.

Categorieën: Landelijk en politiek | Tags: , | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: