Indonesische luchtvaartmaatschappijen niet meer op zwarte lijst EU (24 juni 2018)


1 1212

Met ingang van 14 juni 2018 zijn alle indonesische luchtvaartmaatschappijen van de EU zwarte lijst gehaald, de zg EU Safety List. Het verbod werd ingetrokken na een positieve evaluatie van de Indonesische vluchtveiligheid door de International Civil Aviation Organization in oktober vorig jaar en het EU-agentschap voor luchtvaartaudit in maart dit jaar.
De Europese commissaris voor Transport, Violeta Bulc: “De EU Air Safety List is een van onze belangrijkste instrumenten om Europeanen voortdurend het hoogste niveau van luchtveiligheid te bieden. Ik ben vooral blij, dat we na jaren van werk vandaag alle luchtvaartmaatschappijen uit Indonesië kunnen toelaten. Het laat zien dat hard werken en nauwe samenwerking lonen”.
De Minister van Transport van Indonesie, Budi Karya Sumadi: “het all-clear zal het vertrouwen in Indonesische luchtvaartmaatschappijen verhogen en meer Europese reizigers naar het land brengen. Nu kunnen ze zich veiliger voelen om naar Indonesië te komen”, vertelde hij gisteren aan journalisten.
Hij voegde eraan toe dat binnenlandse luchtvaartmaatschappijen nu concurrerender kunnen zijn, omdat ze voldoen aan de wereldwijde luchtvaartnormen inzake veiligheid.
https://www.straitstimes.com/asia/eu-lifts-ban-on-all-indonesia-airlines-after-safety-boost
http://www.thejakartapost.com/news/2018/06/15/eu-lifts-ban-on-all-indonesian-airlines.html

Deze “clearing” heeft geen betrekking op de gebruiksvriendelijkheid van de maaatschappijen. Zo scoort Garuda zeer hoog bij SkyTrax, terwijl Lion Air zeer slecht scoort. Batik Air scoort goed, evenals Citilink.

Wederom blijkt, dat de indonesische overheid werkt maakt van de ontwikkeling van het land: geen zwarte lijst meer voor luchtvaartmaatschappiijen, bouw van spoorwegen op Sulawesi, aanleg tol-wegen op Java, aanleg nieuwe vliegvelden, strijd tegen terrorisme, om maar wat te noemen.


 

 

Categorieën: Landelijk en politiek, Reizen en transport | Tags: , , | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: