Kerstmis 2017 in Indonesie


Surabaya: Katedral Hati Kudus Yesus

Surabaya: Katedral Hati Kudus Yesus

Kerstmis 2017 is in Indonesie tot nog toe rustig verlopen. Er zijn geen meldingen van incidenten.
De President heeft de christelijke gemeenschap in Indonesie gefeliciteerd met Kerstmis, en noemde de religieuze diversiteit in het land een zegen voor Indonesie.
Politie en het leger hadden ruim 180.000 man ingezet voor ordehandhaving overal in het land. De minister van Binnenlandse Zaken heeft zich bij de christenen verontschuldigd voor overlast door de enorme inzet van mankracht, maar achtte het wel noodzakelijk. Ook dit jaar waren er weer vele (moslim) vrijwilligers, die samen met de officiele ordehandhavers voor rust bij kerken zorgden.
Tijdens de Kerstnacht hebben het hoofd van de Indonesische Politie, generaal Tito Karnavian, de minister van Binnenlandse Zaken Kumolo en de opperbevelhebber van de Indonesische strijdkrachten, Panglima Tjahjanto een bezoek gebracht aan 3 kerken in Jakarta.
Ook andere (hooggeplaatste) moslims hebben kerken in het land bezocht.
Zeer bemoedigend, dat de top van het bestuur van Indonesie, President, leger en politie zich sterk maken voor tolerantie in het land. De grondhouding van vrijwel alle indonesiers is er een van respect voor een ander; men wil geen problemen. Hoe anders zou het in Indonesie eruit zien, als hier ook als hoogste waarden zouden gelden elkaar uitschelden, beledigen, je eigen ego nagaan ongeacht wat anderen daarvan vinden en meer van dit soorten waarden, waar men in nederland zo prat op gaat.

Gereja Santo Petrus, Gendengan, Purwosari, Surakarta

Gereja Santo Petrus, Gendengan, Purwosari, Surakarta

————————-
Minister van Binnenlandse Zaken, Kumolo, houdt een rede in de Kathedraal van Jakarta. Rechts van hem de Panglima van het indonesische leger, en tweede van rechts het hoofd van de politie in Indonesie, generaal Karnavian

————————-
Een hoge moslim functionaris op bezoek tijdens een Kerstdienst

Een hoge moslim functionaris op bezoek tijdens een Kerstdienst


 

Categorieën: Landelijk en politiek | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: