Nieuwe brug (9 aug. 2017)


Bij de kruising rechts komt de nieuwe brug

In het “centrum” van mijn desa wordt een nieuwe brug gemaakt; de oude was er slecht aan toe. De brug wordt aangelegd achter de blauw-witte paal in het midden (zie de bovenste foto hieronder). Er wordt veel bamboe wordt gebruikt in plaats van hout. En voor de fundering worden veel rotsblokken gebruikt.
Het centrum van mijn desa is niet groot, en er zijn alleen wat winkels. Een pin-apparaat is er niet in de desa. De dichtstbijzijnde is 4 km verderop. Ook is er geen mini-supermarkt, zoals een Indomaret of een Alfamaret. De dichtstbijzijnde mini-supermarkt is ook ongeveer 4 km verderop. De pasar (markt) is bij het centrum gelegen.
De kinderen kunnen begin van de avond terecht in het centrum bij een heel kleine draaimolen en een even klein treintje. Verder zijn er een beperkt aantal snacks te koop.
In de desa is alleen laagbouw. Mijn desa telt ongeveeer 20.000 inwoners, dus voor nederlandse begrippen een redelijk groot stadje. Omdat hoogbouw ontbreekt, en omdat de meeste huizen tussen het “groen”staan, lijkt de desa niet groot. Maar het is een erg uitgestrekte desa.
Een paar honderd meter van het centrum staat de Balai Desa (het gemeentehuis). 24 Uur per dag is het geopend. In de nachtelijke uren houden zich daar de mensen op, die ’s nachts door de desa patrouilleren en waken voor de veiligheid. Een politie-post is er immers niet in de desa.


 

Categorieën: Dorpsleven, cultuur en Adat | Tags: , , | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: