Bericht uit Nederland (27 april 2017)


Ik ben in Nederland van 4 februari tot 3 july 2017.

Inmiddels ben ik bijna 3 maanden in Nederland. Ik had begin mei weer naar de desa terug willen gaan, maar dat lukt niet.
Mijn terugreis naar de desa is nu eind july. De tickets zijn er al. Ik heb dan bijna een half jaar in Nederland verbleven. Ik mis de desa erg en ik zie erg uit naar mijn terugkeer. Het Suikerfeest zal ik helaas ook niet mee kunnen vieren.

Ik keer dus terug naar Indonesie, bij uitstek een multi-cultureel land, geheel anders dan Nederland. Er zijn honderden volkeren in Indonesie, met evenzo vele culturen, vele godsdiensten, en vele talen.
Ik ben in Indonesie een allochtoon. Ik dien mij aan te passen aan de waarden en normen in Indonesie, specifiek die van Java. Wie zich aanpast in Indonesie, wordt warm opgenomen. Wie zich niet aanpast, zal vroeg of laat de prijs hiervoor betalen. Discussie over aanpassing is niet aan de orde. Als een allochtoon iets niet zint, dient hij te zwijgen of te vertrekken.
Hoe anders in Nederland ! Ik zal te zijner tijd terugkomen of het multi-culturele Indonesie.

Dus: begin augustus zal ik weer berichten plaatsen over het wel en wee in de desa. Tot die tijd zult U het zonder moeten doen.


 

Categorieën: Dorpsleven, cultuur en Adat | Tags: | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: