Nieuwjaarsdag 2017 en het weer


Kinderen aan het spelen bij het slootje naast mijn huis

Vandaag is het Nieuwjaarsdag. Een vrije dag. Veel mensen onderweg voor bezoeken. De jaarwisseling is rustig verlopen in de desa. Wat vuurwerk, maar niet veel. De trouwe Cafe-bezoekers (enige tientallen) hebben ’s avonds vis geroosterd op vuur.
De kinderen waren vrij, dus er werd veel gespeeld. Ook bij het slootje naast mijn huis. Halve lege kokosnoten aan een touwtje in het slootje. Mij is ontgaan, wat de bedoeling van het spel was, maar de kinderen hadden veel plezier.
De slootjes in de desa worden niet gebruikt als toilet. Ze stinken dan ook in het geheel niet. Alle slootjes hebben te maken met irrigatie van de sawah’s.

Hoewel het elke dag zwaar bewolkt is, valt er vrijwel geen regen. Ik maakte hier al melding van in mijn bericht 27 dec. 2016. Er is gelukkig nog net voldoende water voor de sawah’s. Ook onweer blijft uit. De temperaturen liggen rond de 32 C overdag en in de avond op 28 C., dus niet al te heet. Het is echter wel plakkerig weer.


 

 

Categorieën: Dorpsleven, cultuur en Adat | Tags: , | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: