Santoso gedood (25 july 2016)


Vorige week is Santoso, een indonesische terrorist, door de politie doodgeschoten. Hij stond op nr. 1 van de lijst van meest gezochte terroristen. Hij heeft zich met een goep volgelingen jarenlang schuil gehouden in de regio Poso, Noord Sulawesi. De groep van Santoso, de Mujahideen Indonesia Timur, heeft de afgelopen jaren een aantal dodelijke aanvallen gepleegd op veiligheidstroepen in Indonesië en stond bekend om het trainen van militanten. In 2014 maakte Santoso bekend gelieerd te zijn aan IS. Begin dit jaar werd hij op de Amerikaanse lijst met terroristen wereldwijd gezet. Ruim 3000 politiemensen en leden van het Indonesische leger hebben jacht op hem gemaakt. Het gebied, waar hij zich met zijn groep schuil hield, is zeer bergachtig en erg moeilijk toegankelijk.
In de strijd tegen terreur in Indonesie is dit een grote overwinning. Er zouden nu nog ongeveer 15-20 volgelingen van Santoso zich schuil houden.
Alles wat met Isis, of IS te maken heeft, is streng verboden in Indonesie. De veiligheidsdiensten zijn steeds alert en paraat.

Jacht op Santoso

santoso, jacht op


 

 

 

Categorieën: Landelijk en politiek | Tags: , , , | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: