Nieuw hoofd van Politie Indonesie (19 july 2016)


politie- Links: Generaal Tito Karnavian, rechts generaal Badrodin Haiti, die met pensioen is gegaan.

Links: Generaal Tito Karnavian, rechts: generaal Badrodin Haiti, die met pensioen is gegaan.

Een week geleden heeft de President van Indonesie, Joko Widodo, het nieuwe hoofd van de Indonesische Politie geinstalleerd. Het nieuwe hoofd is Tito Karnavian (51 jr.); hij was 3-sterren generaal van politie, maar heeft er door zijn installatie een ster bijgekregen, dus nu een 4-sterren generaal. Tito Karnavian is de opvolger van generaal Badrodin Haiti, die met pensioen is gegaan.
In de pers, en vanuit het indonesische Parlement was geen enkele oppositie tegen de benoeming. Alom wordt zeer positief over hem gesproken en geschreven.
Hij was onder meer hoofd van Densus 88, de elite-eenheid van de politie voor terreur-zaken. Hij heeft een vooraanstaande rol gespeeld bij het beeindigen van de bloedige onlusten in Poso rond 2007. Hij is ook de man, die in 2001 de beruchte Tommy Soeharto (zoon van oud-president Soeharto) heeft gearresteerd, op verdenking van moord op een rechter.
Tito Karnavian heeft onder meer in het buitenland gestudeerd, hij behaalde zijn Master of Arts (M.A.) in Police Studies, aan de Universiteit van Exeter, Engeland. In Nieuw Zeeland heeft hij bij de Royal New Zealand Air Force Command & Staff College, Auckland, (1998) gestudeerd en zijn Bachelor of Arts (B.A.) in Strategic Studies, Massey University, New Zealand (1998) behaald.

Bij zijn installate hier, krijgt Generaal Tito Karnavian van President Jokowi de vierde ster.

Generaal Tito Karnavian


 

 

Categorieën: Landelijk en politiek | Tags: , , , | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: