Bom-aanslagen Jakarta, 14 jan. 2016


Vanochtend waren er in Jakarta-centrum een aantal bom-aanslagen.  Onder meer bij Sarinah en Starbucks. Tenminste 6 personen zijn gedood, waaronder een paar daders van de aanslagen.
Ik heb op dit moment niet meer nieuws, dan er is in de nederlandse nieuwsmedia. Alleen begrijp ik uit “Jakarta Globe”, dat er nog veel onduidelijk is omtrent aantal daders en slachtoffers. Ook schijnt de Politie niet even helder uitleg te geven.
Ik volg hier  in Indonesie de kranten “Jakarta Post” en “Jakarta Globe”. Ook de site van “Antara News”, Indonesisch Persburo. Op de TV is TV-One de eerste, die met “breaking news” komt, samen met Metro TV.
Op Bali maakt men zich zorgen over eventuele aanslagen.
De Indonesische Veiligheidsdiensten zijn zeer effectief in het opsporen van “problemen”. Echter net als in Europa kan niet alles worden voorkomen.
Opmerkelijk is, dat het aantal jongeren, dat naar IS vertrek, veel lager is dan in Nederland. In Indonesie gaat het om 250 jongeren (op 200 miljoen moslims), in Nederland om 150 jongeren (op rond 1 miljoen moslims). Net zoals in Nederland wil men hier “kwetsbare” jongeren in de gaten houden. Het “geringe” aantal jongeren, dat vanuit Indonesie naar IS vertrekt, past bij de tolerante Islam, zoals die gepraktiseerd wordt hier. Op een paar kleine fanatieke groepen na (zoals de FPI) is 90 % van de moslims in Indonesie tolerant en gematigd.

In de desa zijn de aanslagen met verbazing en afkeuring ontvangen. Men begrijpt het niet; de Islam als vreedzame religie wordt door deze aanslagen aangetast.


 

 

Categorieën: Landelijk en politiek | Tags: , , , | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: